Staalframebouw

Eind mei 2020 werden we officiëel staalframebouw aannemer. Stalen frames die op voorhand voorbereid worden in het atelier, geleverd worden op de werf en die meteen geplaatst kunnen worden. Zelfde voordelen van houtskeletbouw zonder de nadelen. Als je aan ‘groen bouwen’ denkt, denk dan zeker ‘staalframebouw’!

Overzicht van een staalskeletbouw of staalframebouw. Wat zijn de voordelen van staalskeletbouw? Laevens Timmerwerken.

Voordelen van staalframebouw

Geloof het of niet… staalframebouw is milieugericht en stelt zich met gemak op de eerste plaats wat betreft ‘groene bouwkeuze’. Sinds 2021 moeten we met zijn allen bouwen volgens het BEN-principe (bijna-energie-neutraal) en dit zowel in Vlaanderen als in heel Europa. Het staal die gebruikt wordt in jouw staalframebouw is 100% recycleerbaar en produceert weinig afval. De stalen frames reduceren de totale bouwtijd 40 tot 60% minder dan bij de traditionele skeletbouw. Hierdoor wordt er ook minder energie verbuikt tijdens het bouwen en plaatsen van het staalskelet.

Icoon kleine en grote toepassingen

Voor kleine en grote toepassingen

Een nieuwbouw of renovatie. Halfopen of gesloten. Een extra verdiep of aanbouw. Een tuinhuis, poolhouse of een compleet nieuw bedrijfsgebouw. Met staalframebouw kan het allemaal. Elke structuur van elk staalskelet wordt op maat gemaakt uit losse elementen die de architecturale vrijheid geeft aan jouw project.

Icoon kost- en tijdbesparend

Kost- en tijdbesparend

Door een ingekorte bouwtijd wordt er meteen ook heel wat kosten bespaard. Lage funderingseisen, snelle oplevering en de voorbereidende werken zorgen voor minder werkuren. Foutenmarges zijn zelfs gereduceerd tot 0%, er zijn geen droogtijden en plaatsen van een staalskelet is mogelijk in alle weersomstandigheden. Redens genoeg om te kiezen voor staalframebouw.

Icoon licht en sterk

Licht en sterk

Voor de constructie wordt er enkel gebruik gemaakt van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Elk profiel wordt voorzien van een metaalcoating die een oppervlaktebescherming biedt op lange termijn. Volledig beschermd én een garantie voor topkwaliteit. Door de lichte constructie is er 30% minder belasting op de fundering en wordt de volledige bouw opgetrokken in een mum van tijd.

Icoon Een groene keuze

Een groene keuze

Door sneller te kunnen bouwen wordt er tijdens het volledige proces minder energie verbruikt dan traditioneel bouwen. Het frame wordt volledig samengesteld uit gerecycleerd staal, en is opnieuw 100% recycleerbaar. Tijdens de productie en montage is er minder afval, en ook het transport van het materiaal ligt aanzienlijk minder.

Van idee tot droom

Aanbouw staalframebouw geplaatst door Laevens Timmerwerken
Optopping staalframebouw geplaatst door Laevens Timmerwerken
Nieuwbouw staalframebouw geplaatst door Laevens Timmerwerken
Afgewerkte aanbouw staalframebouw geplaatst door Laevens Timmerwerken
Afgewerkte optopping staalframebouw geplaatst door Laevens Timmerwerken
Nieuwbouw staalframebouw in aanbouw door Laevens Timmerwerken

Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Jouw plannen worden samengesteld met ons of met een architect. Deze converteren we en worden geïmplementeerd in de 3D software die Eurosteel ter beschikking heeft.

Stap 2

De tekeningen worden ingeladen bij de productie waar snel en efficiënt alle frames worden samengesteld. Alle onderdelen worden ook meteen voorzien van voorbereidende montagemogelijkheden (denk aan water- en elektriciteitsvoorzieningen).

Stap 3

Alle frames worden in het atelier genummerd en op transport geplaatst. Het lichtgewicht zorgt immers voor een snelle oplevering.

Stap 4

Ons rest er alleen nog de montage op de werf. Op basis van de montageplannen wordt het staalskelet van Eurosteel in no-time geplaatst. Een kwestie van enkele dagen dus.